Foto Martin Plomp
21 juni 2024
Sinds kort versterkt Martin Plomp het team van Twiin. Voordat hij zich bij Team Twiin aansloot, werkte hij bij Nictiz aan Medmij-gegevensdiensten. “Ik heb daar gezien dat knelpunten vaak rondom afspraken met elkaar liggen. Wat kan en mag je nou eigenlijk? Daar zijn nu nog verschillende ideeën en verwachtingen over. Ik vind het heel interessant om mee te denken over het scherp krijgen van deze afspraken en hoe we mensen erin mee kunnen nemen.”

Programmamedewerker
“Mijn functie vormt zich nog wat in de tijd, maar in principe ben ik programmamedewerker. Mijn focus ligt op het doorontwikkelen van het afsprakenstelsel. Dat houdt in dat ik aan de slag ga om algemene delen scherper en passender te krijgen. Daarnaast ga ik kijken waar we nog beter kunnen aansluiten op specifieke zorgtoepassingen. Door input te verzamelen, bijvoorbeeld rondom geboortezorg, kan ik onderzoeken waar we matchen, of juist niet. En wat we dan nog nodig hebben om wél te matchen. Zo’n afsprakenstelsel is geen papiertje waar je tien jaar mee vooruit kunt. Het is iets levends, dus je moet in beweging blijven.”

De kracht van schakelen
“Mijn kracht is dat ik goed kan schakelen tussen de techniek, het proces en dan weer terug. Je kunt het zien als een brugfunctie binnen het interoperabiliteitsmodel. Als ik zie dat mensen elkaar niet raken, kijk ik of ik daar een brug tussen kan zijn. Spot ik een ‘vertaalfout’ tussen de lagen, dan pak ik dat op. En ik controleer: als we dit hier kiezen, past dat dan wel binnen de kaders die we eerder hebben vastgesteld?”

Eerste kantoordag
“Mijn eerste dag op kantoor ervaarde ik als vlot en energiek. Er was ruimte voor wat geklets, met daarna al snel de vraag ‘waar gaan we nu mee aan de slag?’. Ik vond het fijn om te merken dat er energie in het team zit. Ze zijn net als ik klaar om aan de bak te gaan. Niet iedereen is vanuit het zelfde vlak betrokken, maar de thema’s en onderwerpen raken iedereen. Dat vond ik interessant om te merken en mooi om te zien.”

Uitdaging
“We zijn niet met heel veel mensen. Daarom wil je eigenlijk een strak proces met voorspelbaarheid. De uitdaging is dat je ook zit met mensen die niet altijd op hetzelfde moment aanwezig zijn als jij. Het zal dus wat afstemming vragen om iedereen aangehaakt te krijgen. Nog een uitdaging is het ontdekken hoe we anderen laten weten dat wij de oplossing voor hun probleem hebben. Daar ga ik mee aan de slag.”