Terug naar overzicht

Bee Smart: test Smart

Technisch zijn er verschillende manieren denkbaar hoe je een Basisgegevensset Zorg (BgZ) kunt uitwisselen. Maar het werkt natuurlijk niet als iedereen zijn eigen manier kiest. Daarom heeft Twiin gezamenlijk met VIPP5 in een heel vroeg stadium aan EPD-leveranciers gevraagd om mee te denken: welke manier werkt het best en is het meest veilig? Daaruit is het Notified Pull-concept ontstaan.
Hoe werkt Notified Pull?

Bij Notified Pull ontvang een zorgverlener een notificatie waaruit blijkt dat er een BgZ opgehaald kan worden bij de ‘verzendende’ partij. Vervolgens kan deze zorgverlener de BgZ ophalen. Het proces zelf vindt achter de schermen plaats. Daarbij worden de benodigde tokens uitgewisseld om ervoor te zorgen dat deze gegevensuitwisseling veilig en toegestaan is.

Hoe test je Notified Pull?

Leveranciers zijn nu bezig om dit Notified Pull-concept in hun software te bouwen. Voordat ze die functionaliteit vrijgeven aan klanten, moet deze uiteraard worden getest. Daarvoor heeft Twiin een online testomgeving ontwikkeld die 24×7 toegankelijk is. In deze testomgeving kunnen leveranciers op een door henzelf gekozen moment testen. Ze testen dan tegen een simulator. Zo zijn ze niet afhankelijk van een andere partij en hoeven dus niet te wachten tot een hackathon. Ze kunnen direct aan de slag.

Informeer je op het IHE-congres

Tijdens het IHE-congres op 16 oktober met als thema Bee Smart, lichten Marc Sandberg en Pascal Looijé van Twiin toe hoe de testomgeving is ontwikkeld en wat daar allemaal bij kwam kijken. Dennis Willemsen van Nexus zal dieper ingaan hoe hij als een van de eerste gebruikers de omgeving heeft ervaren en wat de voordelen zijn van deze manier van testen.

Ben jij als softwareleverancier nog bezig om Notified Pull in je systemen in te bouwen, dan mag je deze sessie niet missen. Dit is dé kans om al je vragen te stellen en te leren van de ervaringen van anderen.

BEZOEK HET  IHE JAARCONGRES OP 16 OKTOBER A.S.